06 39 65 57 59 winfriedyoga@hotmail.com

Bloesemremedies

Bloesemremedies

Bloesemremedie Den Haag. Bij bloesemtherapie wordt met bloesemremedies gewerkt. Bloesemremedies zijn de vloeibare, gepotentieerde, subtiele extracten die ontstaan tijdens een proces waarbij de bloem, onder invloed van zonlicht, haar informatie doorgeeft aan bronwater.

Energie

In hun perfectie bevatten bloemen de hoogste concentratie licht/energie van een plant. Deze essentie, een ongrijpbare, subtiele energie, vormt de blauwdruk voor een bepaald aspect van het leven. Via deze essentie kunnen bloemen mensen, dieren en planten helpen dit aspect van het leven verder te ontwikkelen of te vervolmaken.

Naast de remedies die de essenties van bloemen bevatten, bestaan er ook edelsteenremedies, omgevingsremedies en remedies die de essentie van de flora en fauna van de oceaan tot uitdrukking brengen.

Geschiedenis bloesemremedie

Bloesemremedies kennen een lange geschiedenis en werden al gebruikt in oude culturen en beschavingen. Van de Aboriginals in Australië is bekend dat ze profiteerden van de essentie van bloemen door deze in hun geheel op te eten. De dauw op de bloem, geënergetiseerd door het zonlicht, bracht de subtiele informatie van de bloem in het lichaam. Een innerlijk weten deed ze intuïtief naar de juiste bloem reiken. Andere culturen, zoals de Egyptische, Maleisische en verschillende Afrikaanse culturen gebruikten bloemen om hun emotionele gemoedstoestand te behandelen of in balans te brengen.

Bloemenvelden

In Europa werden in de Middeleeuwen door kloosterlingen lakens op met dauw bedekte bloemenvelden gelegd en vervolgens gedroogd. De informatie van de bloemen, geabsorbeerd door de stof, werd gebruikt om het genezingsproces van zieken te bespoedigen. Uit het werk van de grote mystici Hildegard von Bingen en Paracelsus kunnen we afleiden dat bloesemremedies werden gebruikt om patiënten emotioneel in balans te brengen.

Edward Bach

In de 20e eeuw is het de Engelse pionier Dr. Edward Bach (1886-1936) die het procédé om bloesemremedies te maken opnieuw ontdekt en ontwikkelt. Lange tijd waren de remedies die Dr. Bach ontwikkelde de enig bestaande. Vandaar dat we soms nog steeds spreken van Bachremedies. Sinds het einde van de jaren ’70 van de vorige eeuw worden er echter op meerdere plaatsen op aarde bloesemremedies ontwikkeld. Sinds de tijd van Dr. Bach is ons leven in menig opzicht sterk veranderd (sociaal, seksueel, ecologisch, educatief, technologisch, spiritueel, etc. ). Deze nieuwere remedies zijn meer gericht op de eisen en uitdagingen van de 21e eeuw en helpen de moderne mens zich aan te passen aan alle kleine en grote veranderingen die momenteel op aarde plaatsvinden.

Toepassing

wijze van gebruik

Bloesemremedies worden meestal, verdeeld over de dag, via de mond ingenomen. Met een pipetje worden enkele druppels onder de tong gedruppeld. Het regelmatige gebruik van de bloesemremedie en daarmee zijn constante herinnering aan de informatie van de betreffende bloem, vormt de kracht van zijn katalyserende werking.

wanneer toe te passen

Bloesemremedies kunnen tevens worden opgelost in een glas water waar dan met tussenpozen van gedronken wordt. Ook kunnen de remedies als spray in de ruimte worden verneveld. Verder kunnen de remedies worden toegevoegd aan badwater voor opname door de huid. Rechtstreeks op het lichaam is een andere manier die vaak verrassende resultaten geeft. Acupuncturisten gebruiken de remedies soms om de behandeling extra kracht bij te zetten. Zij druppelen de vloeistof dan direct op de meridiaanpunten.

Bloesemremedies werken als katalysators en kunnen helpen of worden toegepast bij veel verschillende situaties en omstandigheden:

 • voor het geven van verlichting in tijden van emotionele stress
 • voor alle terugkerende emotionele gemoedstoestanden
 • voor gevoelens van helderheid, kalmte of innerlijk welbehagen
 • om je weg te vervolgen met meer vertrouwen en doelgerichtheid
 • voor inzicht tijdens overgangsfases
 • bij scheiding en verlies
 • als katalysator voor persoonlijke groei en transformatie
 • om patronen van zelfbeperking te herkennen en te doorbreken
 • bij gebrek aan concentratie en leerproblemen
 • ADHD
 • depressiviteit
 • voor alle zielewonden
 • etc.

Voor iedereen geschikt

Bloesemremedies zijn geschikt voor iedereen en in alle mogelijke situaties. Zonder problemen kunnen zij bovendien worden ingezet ter ondersteuning van of naast allopathische dan wel homeopathische behandelingen en therapieën. Bloesemtherapie is geen exclusief antwoord op alle ziekten van de mensheid, maar de remedies kunnen een belangrijke katalysator zijn naar een gezondere, meer evenwichtige manier van leven. Kinderen reageren doorgaans uitstekend op bloesemremedies. Ook de problemen waar Nieuwetijdskinderen tegenop lopen kunnen goed met bloesemremedies behandeld worden.

Ook voor (huis)dieren zijn de remedies heel goed toe te passen. Denk hierbij aan operaties, angsten, gevoelens van eenzaamheid of heimwee, allerlei blokkades, etc.. Bij problemen met kamer- of tuinplanten kunnen de remedies eveneens een oplossing bieden.

De remedies werken niet verslavend, kennen geen bijwerkingen en zijn veilig in het gebruik. Zij dwingen niets af. Ze vullen slechts aan wat ontbreekt, met respect voor de eigen vrije wil. In ieder mens liggen de antwoorden op alle vragen verborgen. De remedies zullen helpen deze antwoorden te vinden. Ze duwen je zachtjes in een richting waarin je zelf tot inzicht komt. Daar bloesemremedies een groter bewustzijn van ons innerlijk leven stimuleren werken zij aan de belangrijke en zeer noodzakelijke verbinding van lichaam en ziel. Werken met bloesemremedies is werken aan genezing, gezondheid en groei.

Consult

Krachtige systemen

Vaak zal er bij een eerste bezoek aan een bloesemtherapeut begonnen worden met slechts één ‘type’ remedie. Dit om de ontvankelijkheid voor de boodschap van de bloem geleidelijk aan te ontwikkelen. Bij vervolgconsulten kunnen dan vervolgens combinaties worden gebruikt. Bij combinaties worden meerdere remedies tegelijkertijd ingeschakeld, hoewel het bij dieperliggende zaken vaak beter is om te werken met slechts één ‘type’.

De bloesemtherapeut zal letten op de geschiedenis, de doelstelling, sterke en zwakke punten, relaties, werk en levenservaring van het individu.

Winfried Termaaten werkt veel met de bloesemremedies van Bloesem Remedies Nederland (BRN). Deze werden ontwikkeld door Bram Zaalberg en de Australische Bush Flower Remedies die ontwikkeld werden door Ian White. Beide systemen werken bijzonder krachtig en worden over de hele wereld toegepast.

Afspraak en kosten

Bloesemremedie Den Haag bij Winfried Termaaten

Neemt u contact met mij op voor meer informatie over bloesemremedies en/of voor het maken van een afspraak.
Alle bloesemconsulten vinden plaats in de studio en duren ongeveer 1 uur.

Bloesemtherapie € 57,50

Resultaten

Werkzaamheid

Bij een zo subtiele substantie als een bloesemremedie valt van tevoren moeilijk te zeggen hoe de verandering plaats zal vinden en of deze voor de betreffende persoon ook duidelijk waarneembaar zal zijn. Sommigen voelen helemaal niets of merken slechts vaag een verandering op, anderen hebben direct heel opmerkelijke resultaten. Vaak zien we de veranderingen duidelijker over een langere periode. Wie langere tijd met bloesemremedies werkt, ontwikkelt vanzelf een zekere gevoeligheid voor hun werking. Het kan heel goed zijn dat we pas later een verandering bespeuren in de manier waarop we in het leven staan, in hoe we handelen in bepaalde situaties, in hoe we naar onszelf en anderen kijken en hoe we ons lichaam ervaren.

Ervaringen

Down-to-earth

Waar begin ik met te vertellen:
– hoe ik door een toevallig flyertje dat al twee jaar op mijn prikbord hing, nu al 10 jaar en 7 maanden bij Winfried op yogales zit?
– dat zitten niet betekent dat je de hele tijd zit? Lees meer

C, Den Haag

Fijn en ontspannend!

Ik volg al meer dan 10 jaar lessen bij Winfried…Ik ervaar het als heel fijn en ontspannend! Winfried geeft goed les en is goed te volgen. Het motiveert me om al die jaren te blijven komen naar zijn prettige studio.

C. H, Den Haag

Krachtige Vortex-healer

Ik heb Winfried leren kennen als een steeds krachtiger Vortex-healer.
Regelmatig heb ik een healing van hem mogen ontvangen. Een tijdje zelfs een healing in de week. Ook nu ik, door omstandigheden, niet zelf healingen kon bijwonen, was een healing op afstand geen probleem.
De mooie zachte energie van deze healingen doen mij zeer goed! En ik ben erg dankbaar dat ook de prijs zeer aanvaardbaar is. Dank Winfried!

M v.d. W

Verkwikt

Een healing van Winfried is een bijzondere ervaring. Tijdens de healing voel ik rust en ontspanning. Ik voel mij wegzakken, alsof ik in de aarde verdwijn. Ik val in een diepe slaap.
Als de healing is afgerond, voel ik mij verkwikt. Om mijn lichaam heeft zich als het ware een beschermlaag gevormd. Mentaal ben ik weerbaarder, ik heb vertrouwen.

H. de S.L.

Bevlogen en inspirerend

Wil je yoga ervaren waarvoor yoga bedoeld is? Dan zijn de lessen van Winfried van harte aan te bevelen. Bevlogen en inspirerend. Vanuit de zachte benadering neemt hij je mee op je yogapad. Met zijn enorme kennis en wijsheid is iedere les weer anders. Luister maar naar wat hij te vertellen heeft. Die boodschap mag je zomaar mee naar huis nemen. Het kan allemaal in het centrum van Den Haag.

S de K, Den Haag

The best Yoga Teacher I ever had!

The best Yoga Teacher I ever had!!! Pity I had to move out to another town.

A.J

Review… zes sterren (******)

Ik volg al bijna 18 jaar wekelijks de yogalessen bij Winfried. Na al deze jaren is het nog steeds heel fijn om te gaan! De lessen hebben altijd een goede opbouw en afwisseling in inhoud. Ik ervaar het als zeer prettig dat je je eigen mogelijkheden kan benutten tijdens de oefeningen en niet gepusht wordt om verder te gaan dan voor jou goed voelt.

Verder is Winfried een schat van een man/mens – altijd zeer attent! – en inspirerend in zijn overdenkingen, hetgeen je ook op dit vlak (geestelijke) voeding geeft.
Er zijn veel extra’s die hij te bieden heeft, zoals o.a. de VortexHealing en de yoga Nidra. Kortom een prachtige yogastudio en een hele prettige lesprijs, waardoor het voor iedereen betaalbaar blijft/is. Succes met jouw keuze. Volg je hart.

R.K.

Ik voelde de energie in mijn lichaam binnenkomen en ook steeds meer doorstromen

Toen ik op de website van Winfried Termaaten over VortexHealing las, heb ik direct een afspraak gemaakt. We bespraken het thema (ik voelde me afgescheiden) en Winfried begon met de behandeling. Ik voelde de energie in mijn lichaam binnenkomen en ook steeds meer doorstromen.

Na de behandeling voelde ik me ontspannen en goed. Ik heb daarna nog meer behandelingen gedaan en er zijn heel wat thema’s aan de orde gekomen, o.a. autoriteit, schuld, schaamte en vooral ook angst. Ik heb een hele reis gemaakt en voelde me gaandeweg psychisch steeds beter. Ook mijn fysieke gezondheid ging daarin mee. Ik kon bij Winfried met al mijn vragen en twijfels terecht en voelde me steeds begrepen en gerustgesteld.

Mijn ervaring met VortexHealing is dat het de mogelijkheid biedt om diepe emotionele patronen te doorbreken. Ik ben me een vrijer en blijer mens gaan voelen en kan het leven nu beter hanteren.

J. S.

Al 15 jaar

Met heel veel plezier volg ik al 15 jaar Yoga lessen bij Winfried, Ik heb de lessen altijd als bijzonder prettig ervaren, de sfeer is ontspannend en met Winfried heb ik een fijn persoonlijk contact waardoor ik mij tijdens de lessen heel erg op mijn gemak voel. De Yoga lessen zijn voor mij altijd een overweldigend rustpunt in mijn drukke schema. Ik hoop nog lang dit bij Winfried te mogen ervaren.

N.P, Den Haag

An outstanding yoga teacher

I have known Winfried for 15 years and consider myself lucky to be friends with such an outstanding yoga teacher. His expertise, skills and personal charisma had a positive impact on my family. I enjoyed every minute of Winfried’s yoga classes which were well structured, relaxing and energising. Lees verder

T. B, Den Haag

Bijzondere leraar

ik ben 10 jaar op les geweest bij deze bijzondere leraar. Kan nu helaas niet meer naar les komen, maar… ik heb enorm veel profijt en steun aan yoga. Wil je aan echte yoga doen. dan moet je bij Winfried zijn. Yoga zoals het hoort te zijn, meditatie en oefening voor lichaam en geest.
Dank je Winfried.

C. H, Den Haag

Echt uitgerust wakker worden

Ik ervaar sinds jouw healingen dat ik zo goed en diep slaap en in de ochtend echt uitgerust wakker word. Daar ben ik heel blij mee.
Als energie in het lichaam beter door gaat stromen, komen verstoorde patronen meer in balans. Het lichaam kan zichzelf dan beter en makkelijker aansturen.

(via FB)

Leuke, rustige Yogaschool

Leuke, rustige Yogaschool. Winfried geeft goed en duidelijk les.

S. B, Den Haag

De lessen van Winfried Termaaten zijn erg bijzonder

Ze raken mij op verschillende “lagen”.
Niet alleen fysiek, maar ook op het emotionele, cognitieve, mentale, psychische en spirituele vlak. Ze zijn goed en dynamisch opgebouwd en hebben voor mij het ideale niveau: niet te zwaar en niet te licht, precies in balans, met de juiste rust en ontspanning ingebouwd. Lessen die door de vele jaren van professionele ervaring van Winfried doordrenkt zijn van kennis en vaardigheden.
Winfried volgt nog steeds cursussen om zijn kennis te vernieuwen, o.a. In Londen. Naast de hatha- en yoga nidralessen geeft Winfried ook healingen. Deze hebben op mij een “magisch effect”, een helende werking!

J.W.

VortexHealing is just an amazing experience!

My interest for Yoga and alternative healings techniques was fully triggered during a trip to Bali and I found my way to Winfried’s studio, upon my return to the Hague.
Since then, I tried different kind of techniques to free and energize my flow of energy.

I have a very hectic work and travelling schedule and the Hatha yoga session have really allowed me to exercise and practice my breathing control and get more ‘grounded’, even if I unfortunately cannot attend as regularly as I would like!

The ‘VortexHealing’ is just an amazing experience! I have benefitted from group session at the studio and at a distance. You really need to try it, to know how it can truly boost you . The influx of energy you feel and receive is experienced differently depending on the person, however for me it is always truly bewildering!

Last, but not least, I took the first-degree initiation of Reiki a couple of months ago, after having a healing session with Winfried. I must say that since then I use and practice it in my daily life, on myself and members of my close surrounding, as a stress reducer mainly and to release blocked energy.

I cannot recommend enough to add all of these healing techniques, added to the constant caring guidance of Winfried to your search for your inner balance.”

S.G.

Immune Boost

Winfried gaf een Vortex-groepshealing op afstand. Immune Boost heette die. Ik lag op een fijne plek gewoon in huis met mijn ogen dicht en inderdaad bemerkte ik allerlei prachtigs heel duidelijk zolang de healing duurde. Teveel om te beschrijven. Ik ben heel visueel ingesteld en één ding eruit kan ik wel beschrijven. Een dikke gouden straal ging door heel mijn lijf en kwam via de bovenkant van mijn hoofd weer naar boven. Een eindeloze stroom van goud licht. Een deel van de stralen boog zich als een fontein terug naar de grond en even later veranderden die stralen tot stevige metalen, nee, gouden spijlen die een soort beschermende, stevige kooi rondom mij heen boden. Ik kon er gewoon mee lopen en vrij bewegen en er was door de ‘kooi’ wat afstand tussen de andere mens en mij. Na de healing was mijn angst om aan Covid-19 te sterven weg. In de week erna heb ik heel goede praktische voorbereidingen kunnen treffen om het virus zoveel mogelijk te kunnen weren. Mijn hoofd was helder, ik was vrolijk en stond heel sterk met beide benen op de grond. En nog steeds, 2 weken later. Winfried, ontzettend bedankt.

C.K.