06 39 65 57 59 winfriedyoga@hotmail.com

Hatha Yoga

Yogalessen in Den Haag Centrum

Yogaschool Den Haag. Maak een afspraak voor een proefles bij Winfried Termaaten in Den Haag Centrum.

Hatha-Yoga

Van alle verschillende takken van yoga is hatha-yoga de meest praktische en het meest fysiek. Bij hatha-yoga staan de lichaamshouding (asana) en de adembeheersing (pranayama) centraal. Hatha is de samenvoeging van twee wortels: Ha (zon) en Tha (maan). Het streven is deze tegengestelde, maar ook aanvullende, krachten die voortdurend op elkaar inwerken, in evenwicht te brengen. Ha wordt ook wel als de positieve, mannelijke kant gezien, terwijl Tha de negatieve, vrouwelijke kant vertegenwoordigt.

Yoga Den Haag bij Winfried Termaaten

Lichaam én geest

Hatha-yoga richt zich op het hele lichaam (de zintuigen, organen en klieren, spieren en zenuwen, de botten, bloedvaten en ademhaling). Daarnaast richt het zich ook op het denken, de concentratie en de geestelijke ontwikkeling. Door de oefeningen worden lichaam en geest in evenwicht gebracht. Het lichaam wordt lenig en soepel. De energie kan weer vrij door het lichaam stromen en de spijsvertering en ademhaling worden bevorderd. Hatha-yoga maakt gebruik van bewegingen die aan de natuur zijn ontleend en die het hele lichaam bezighouden. Het lichaam wordt krachtig en gezond, de geest wordt fit, kalm en energiek.


Hatha-Yoga in Den Haag

Yoga in Den Haag. De lessen in de studio zijn erop gericht om een innerlijk evenwicht te vinden. Een soepele geest in een soepel lichaam. Het individu met z’n eigen unieke mogelijkheden staat daarbij voorop. Geen mens is hetzelfde en ieder lichaam zit anders in elkaar!

We leven in een drukke wereld temidden van grote veranderingen. In de wekelijkse lessen wordt getracht de innerlijke rust te bewaren. Dit terwijl we de grenzen van ons fysieke lichaam op een veilige manier verkennen en de wijsheid en informatie van lichaam en ziel trachten te integreren. Al is het fysieke lichaam in elke les het vertrekpunt, het emotionele, mentale en spirituele aspect komen eveneens aan bod. Daarbij spelen de chakra’s een grote rol. Belangrijker nog dan fysieke inspanning om te komen tot een stralende gezondheid, een gespierd lichaam of soepele ledematen zijn de intentie en aandacht waarmee je oefent. Zelfs een lichaam met beperkingen heeft z’n mogelijkheden.

Jarenlange ervaring

Door z’n lange ervaring als yogaleraar heeft Winfried Termaaten een uitgebreid oeuvre aan oefeningen en houdingen opgebouwd. Geen enkele les is hetzelfde. De lessen zijn voor iedereen geschikt. Ze bestaan uit een combinatie van warming-up oefeningen en ademhalingsoefeningen (pranayama). Daarnaast lichaamshoudingen (asana’s), visualisatie-, concentratie- en ontspanningsoefeningen. Soms is er een korte meditatie. Dit alles in een afwisseling van enerzijds krachtige klassieke houdingen en anderzijds lichte, subtiele oefeningen. Op een natuurlijke manier is achtergrondinformatie verweven met de oefeningen tijdens een les.

Voor iedereen geschikt

De lessen zijn voor iedereen geschikt. Voor veel oefeningen bestaan alternatieven zodat je in een aangepaste versie toch mee kunt doen. Sommige mensen komen op les omdat ze willen werken aan bepaalde klachten. Misschien omdat ze soepel willen blijven of omdat ze de rust in zichzelf willen bewaren of terugvinden. Anderen beoefenen al jaren yoga omdat ze zich er prettig bij voelen. Op elk gewenst moment kun je instappen.

Wanneer je niet zeker bent of je yoga mag beoefenen vraag dan je huisarts om advies. Voor de meeste mensen blijkt hatha-yoga uitstekend te zijn, mits (en dit geldt ook voor gezonde mensen) ze goed naar hun lichaam luisteren en hun eigen grenzen of beperkingen respecteren.


Lestijden yoga Den Haag

Alle hatha-yogalessen duren 1½ uur en worden gegeven in de studio.

Maandag19.00
Dinsdag11.00
13.15
20.00
Woensdag10.00
18.00
20.00
Donderdag9.45
18.30
Vrijdag19.30

kosten

Daglessen€ 34,00 per maand
Avondlessen€ 36,00 per maand
Engelse les€ 12,50 per les
Privé-les 1 uur€ 55,00 per lesVoorwaarden Yoga Den Haag

Nieuwe leerlingen kunnen een proefles volgen op basis van een dana, een vrijwillige bijdrage. Of je kunt 3 lessen volgen voor 20 euro. Hierna kun je je inschrijven.
De contributie wordt voldaan aan het begin van de nieuwe maand. Uitzondering hierop zijn de Engelse lessen die per keer worden betaald. Alle yogalessen duren 1½ uur. Er zijn geen inschrijfkosten. Wel betaal je aan het begin de laatste lesmaand vooruit.

Alle maanden worden doorbetaald, m.u.v. vijf weken zomervakantie. Juli en augustus betaal je samen als één maand. Zolang je ingeschreven staat betaal je contributie. Als je zelf met vakantie gaat of wegens ziekte niet kunt komen, betaal je gewoon door. De gemiste lessen kun je altijd proberen in te halen.

Opzeggen en inhalen

Er is een opzegtermijn van een maand. Opzeggen dient schriftelijk te gebeuren vóór het begin van de laatste maand.
Het inhalen van gemiste lessen is mogelijk als er ruimte is. Bovendien is het toegestaan om in een week één keer extra te komen.

Neemt u contact met mij op voor verdere informatie of inlichtingen over deelname aan de lessen of voor het maken van een afspraak voor een proefles of privé-les.

Ervaringen

Fijn en ontspannend!

Ik volg al meer dan 10 jaar lessen bij Winfried…Ik ervaar het als heel fijn en ontspannend! Winfried geeft goed les en is goed te volgen. Het motiveert me om al die jaren te blijven komen naar zijn prettige studio.

C. H, Den Haag

The best Yoga Teacher I ever had!

The best Yoga Teacher I ever had!!! Pity I had to move out to another town.

A.J

Ik voelde de energie in mijn lichaam binnenkomen en ook steeds meer doorstromen

Toen ik op de website van Winfried Termaaten over VortexHealing las, heb ik direct een afspraak gemaakt. We bespraken het thema (ik voelde me afgescheiden) en Winfried begon met de behandeling. Ik voelde de energie in mijn lichaam binnenkomen en ook steeds meer doorstromen.

Na de behandeling voelde ik me ontspannen en goed. Ik heb daarna nog meer behandelingen gedaan en er zijn heel wat thema’s aan de orde gekomen, o.a. autoriteit, schuld, schaamte en vooral ook angst. Ik heb een hele reis gemaakt en voelde me gaandeweg psychisch steeds beter. Ook mijn fysieke gezondheid ging daarin mee. Ik kon bij Winfried met al mijn vragen en twijfels terecht en voelde me steeds begrepen en gerustgesteld.

Mijn ervaring met VortexHealing is dat het de mogelijkheid biedt om diepe emotionele patronen te doorbreken. Ik ben me een vrijer en blijer mens gaan voelen en kan het leven nu beter hanteren.

J. S.

Down-to-earth

Waar begin ik met te vertellen:
– hoe ik door een toevallig flyertje dat al twee jaar op mijn prikbord hing, nu al 10 jaar en 7 maanden bij Winfried op yogales zit?
– dat zitten niet betekent dat je de hele tijd zit? Lees meer

C, Den Haag

Al 15 jaar

Met heel veel plezier volg ik al 15 jaar Yoga lessen bij Winfried, Ik heb de lessen altijd als bijzonder prettig ervaren, de sfeer is ontspannend en met Winfried heb ik een fijn persoonlijk contact waardoor ik mij tijdens de lessen heel erg op mijn gemak voel. De Yoga lessen zijn voor mij altijd een overweldigend rustpunt in mijn drukke schema. Ik hoop nog lang dit bij Winfried te mogen ervaren.

N.P, Den Haag

Bevlogen en inspirerend

Wil je yoga ervaren waarvoor yoga bedoeld is? Dan zijn de lessen van Winfried van harte aan te bevelen. Bevlogen en inspirerend. Vanuit de zachte benadering neemt hij je mee op je yogapad. Met zijn enorme kennis en wijsheid is iedere les weer anders. Luister maar naar wat hij te vertellen heeft. Die boodschap mag je zomaar mee naar huis nemen. Het kan allemaal in het centrum van Den Haag.

S de K, Den Haag

Verkwikt

Een healing van Winfried is een bijzondere ervaring. Tijdens de healing voel ik rust en ontspanning. Ik voel mij wegzakken, alsof ik in de aarde verdwijn. Ik val in een diepe slaap.
Als de healing is afgerond, voel ik mij verkwikt. Om mijn lichaam heeft zich als het ware een beschermlaag gevormd. Mentaal ben ik weerbaarder, ik heb vertrouwen.

H. de S.L.

Immune Boost

Winfried gaf een Vortex-groepshealing op afstand. Immune Boost heette die. Ik lag op een fijne plek gewoon in huis met mijn ogen dicht en inderdaad bemerkte ik allerlei prachtigs heel duidelijk zolang de healing duurde. Teveel om te beschrijven. Ik ben heel visueel ingesteld en één ding eruit kan ik wel beschrijven. Een dikke gouden straal ging door heel mijn lijf en kwam via de bovenkant van mijn hoofd weer naar boven. Een eindeloze stroom van goud licht. Een deel van de stralen boog zich als een fontein terug naar de grond en even later veranderden die stralen tot stevige metalen, nee, gouden spijlen die een soort beschermende, stevige kooi rondom mij heen boden. Ik kon er gewoon mee lopen en vrij bewegen en er was door de ‘kooi’ wat afstand tussen de andere mens en mij. Na de healing was mijn angst om aan Covid-19 te sterven weg. In de week erna heb ik heel goede praktische voorbereidingen kunnen treffen om het virus zoveel mogelijk te kunnen weren. Mijn hoofd was helder, ik was vrolijk en stond heel sterk met beide benen op de grond. En nog steeds, 2 weken later. Winfried, ontzettend bedankt.

C.K.

Echt uitgerust wakker worden

Ik ervaar sinds jouw healingen dat ik zo goed en diep slaap en in de ochtend echt uitgerust wakker word. Daar ben ik heel blij mee.
Als energie in het lichaam beter door gaat stromen, komen verstoorde patronen meer in balans. Het lichaam kan zichzelf dan beter en makkelijker aansturen.

(via FB)

Review… zes sterren (******)

Ik volg al bijna 18 jaar wekelijks de yogalessen bij Winfried. Na al deze jaren is het nog steeds heel fijn om te gaan! De lessen hebben altijd een goede opbouw en afwisseling in inhoud. Ik ervaar het als zeer prettig dat je je eigen mogelijkheden kan benutten tijdens de oefeningen en niet gepusht wordt om verder te gaan dan voor jou goed voelt.

Verder is Winfried een schat van een man/mens – altijd zeer attent! – en inspirerend in zijn overdenkingen, hetgeen je ook op dit vlak (geestelijke) voeding geeft.
Er zijn veel extra’s die hij te bieden heeft, zoals o.a. de VortexHealing en de yoga Nidra. Kortom een prachtige yogastudio en een hele prettige lesprijs, waardoor het voor iedereen betaalbaar blijft/is. Succes met jouw keuze. Volg je hart.

R.K.

VortexHealing is just an amazing experience!

My interest for Yoga and alternative healings techniques was fully triggered during a trip to Bali and I found my way to Winfried’s studio, upon my return to the Hague.
Since then, I tried different kind of techniques to free and energize my flow of energy.

I have a very hectic work and travelling schedule and the Hatha yoga session have really allowed me to exercise and practice my breathing control and get more ‘grounded’, even if I unfortunately cannot attend as regularly as I would like!

The ‘VortexHealing’ is just an amazing experience! I have benefitted from group session at the studio and at a distance. You really need to try it, to know how it can truly boost you . The influx of energy you feel and receive is experienced differently depending on the person, however for me it is always truly bewildering!

Last, but not least, I took the first-degree initiation of Reiki a couple of months ago, after having a healing session with Winfried. I must say that since then I use and practice it in my daily life, on myself and members of my close surrounding, as a stress reducer mainly and to release blocked energy.

I cannot recommend enough to add all of these healing techniques, added to the constant caring guidance of Winfried to your search for your inner balance.”

S.G.

Krachtige Vortex-healer

Ik heb Winfried leren kennen als een steeds krachtiger Vortex-healer.
Regelmatig heb ik een healing van hem mogen ontvangen. Een tijdje zelfs een healing in de week. Ook nu ik, door omstandigheden, niet zelf healingen kon bijwonen, was een healing op afstand geen probleem.
De mooie zachte energie van deze healingen doen mij zeer goed! En ik ben erg dankbaar dat ook de prijs zeer aanvaardbaar is. Dank Winfried!

M v.d. W

Leuke, rustige Yogaschool

Leuke, rustige Yogaschool. Winfried geeft goed en duidelijk les.

S. B, Den Haag

De lessen van Winfried Termaaten zijn erg bijzonder

Ze raken mij op verschillende “lagen”.
Niet alleen fysiek, maar ook op het emotionele, cognitieve, mentale, psychische en spirituele vlak. Ze zijn goed en dynamisch opgebouwd en hebben voor mij het ideale niveau: niet te zwaar en niet te licht, precies in balans, met de juiste rust en ontspanning ingebouwd. Lessen die door de vele jaren van professionele ervaring van Winfried doordrenkt zijn van kennis en vaardigheden.
Winfried volgt nog steeds cursussen om zijn kennis te vernieuwen, o.a. In Londen. Naast de hatha- en yoga nidralessen geeft Winfried ook healingen. Deze hebben op mij een “magisch effect”, een helende werking!

J.W.

An outstanding yoga teacher

I have known Winfried for 15 years and consider myself lucky to be friends with such an outstanding yoga teacher. His expertise, skills and personal charisma had a positive impact on my family. I enjoyed every minute of Winfried’s yoga classes which were well structured, relaxing and energising. Lees verder

T. B, Den Haag

Bijzondere leraar

ik ben 10 jaar op les geweest bij deze bijzondere leraar. Kan nu helaas niet meer naar les komen, maar… ik heb enorm veel profijt en steun aan yoga. Wil je aan echte yoga doen. dan moet je bij Winfried zijn. Yoga zoals het hoort te zijn, meditatie en oefening voor lichaam en geest.
Dank je Winfried.

C. H, Den Haag