06 39 65 57 59 winfriedyoga@hotmail.com

Hatha Yoga

Yogalessen in Den Haag Centrum

Yogaschool Den Haag. Maak een afspraak voor een proefles bij Winfried Termaaten in Den Haag Centrum.

Hatha-Yoga

Van alle verschillende takken van yoga is hatha-yoga de meest praktische en het meest fysiek. Bij hatha-yoga staan de lichaamshouding (asana) en de adembeheersing (pranayama) centraal. Hatha is de samenvoeging van twee wortels: Ha (zon) en Tha (maan). Het streven is deze tegengestelde, maar ook aanvullende, krachten die voortdurend op elkaar inwerken, in evenwicht te brengen. Ha wordt ook wel als de positieve, mannelijke kant gezien, terwijl Tha de negatieve, vrouwelijke kant vertegenwoordigt.

Yoga Den Haag bij Winfried Termaaten

Lichaam én geest

Hatha-yoga richt zich op het hele lichaam (de zintuigen, organen en klieren, spieren en zenuwen, de botten, bloedvaten en ademhaling). Daarnaast richt het zich ook op het denken, de concentratie en de geestelijke ontwikkeling. Door de oefeningen worden lichaam en geest in evenwicht gebracht. Het lichaam wordt lenig en soepel. De energie kan weer vrij door het lichaam stromen en de spijsvertering en ademhaling worden bevorderd. Hatha-yoga maakt gebruik van bewegingen die aan de natuur zijn ontleend en die het hele lichaam bezighouden. Het lichaam wordt krachtig en gezond, de geest wordt fit, kalm en energiek.


Hatha-Yoga in Den Haag

Yoga in Den Haag. De lessen in de studio zijn erop gericht om een innerlijk evenwicht te vinden. Een soepele geest in een soepel lichaam. Het individu met z’n eigen unieke mogelijkheden staat daarbij voorop. Geen mens is hetzelfde en ieder lichaam zit anders in elkaar!

We leven in een drukke wereld temidden van grote veranderingen. In de wekelijkse lessen wordt getracht de innerlijke rust te bewaren. Dit terwijl we de grenzen van ons fysieke lichaam op een veilige manier verkennen en de wijsheid en informatie van lichaam en ziel trachten te integreren. Al is het fysieke lichaam in elke les het vertrekpunt, het emotionele, mentale en spirituele aspect komen eveneens aan bod. Daarbij spelen de chakra’s een grote rol. Belangrijker nog dan fysieke inspanning om te komen tot een stralende gezondheid, een gespierd lichaam of soepele ledematen zijn de intentie en aandacht waarmee je oefent. Zelfs een lichaam met beperkingen heeft z’n mogelijkheden.

Jarenlange ervaring

Door z’n lange ervaring als yogaleraar heeft Winfried Termaaten een uitgebreid oeuvre aan oefeningen en houdingen opgebouwd. Geen enkele les is hetzelfde. De lessen zijn voor iedereen geschikt. Ze bestaan uit een combinatie van warming-up oefeningen en ademhalingsoefeningen (pranayama). Daarnaast lichaamshoudingen (asana’s), visualisatie-, concentratie- en ontspanningsoefeningen. Soms is er een korte meditatie. Dit alles in een afwisseling van enerzijds krachtige klassieke houdingen en anderzijds lichte, subtiele oefeningen. Op een natuurlijke manier is achtergrondinformatie verweven met de oefeningen tijdens een les.

Voor iedereen geschikt

De lessen zijn voor iedereen geschikt. Voor veel oefeningen bestaan alternatieven zodat je in een aangepaste versie toch mee kunt doen. Sommige mensen komen op les omdat ze willen werken aan bepaalde klachten. Misschien omdat ze soepel willen blijven of omdat ze de rust in zichzelf willen bewaren of terugvinden. Anderen beoefenen al jaren yoga omdat ze zich er prettig bij voelen. Op elk gewenst moment kun je instappen.

Wanneer je niet zeker bent of je yoga mag beoefenen vraag dan je huisarts om advies. Voor de meeste mensen blijkt hatha-yoga uitstekend te zijn, mits (en dit geldt ook voor gezonde mensen) ze goed naar hun lichaam luisteren en hun eigen grenzen of beperkingen respecteren.


Lestijden yoga Den Haag

Alle hatha-yogalessen duren 1½ uur en worden gegeven in de studio.

Maandag19.00 - 20.30
Dinsdag20.00 - 21.30
Woensdag20.00 - 21.30

kosten

Avondlessen per maand45 euro
Privé-les 1 uur60 euroVoorwaarden Yoga Den Haag

Nieuwe leerlingen kunnen een proefles volgen op basis van een dana, een vrijwillige bijdrage. Of je kunt 3 lessen volgen voor 20 euro. Hierna kun je je inschrijven.
De contributie wordt voldaan aan het begin van de nieuwe maand. Uitzondering hierop zijn de Engelse lessen die per keer worden betaald. Alle yogalessen duren 1½ uur. Er zijn geen inschrijfkosten. Wel betaal je aan het begin de laatste lesmaand vooruit.

Alle maanden worden doorbetaald, m.u.v. vijf weken zomervakantie. Juli en augustus betaal je samen als één maand. Zolang je ingeschreven staat betaal je contributie. Als je zelf met vakantie gaat of wegens ziekte niet kunt komen, betaal je gewoon door. De gemiste lessen kun je altijd proberen in te halen.

Opzeggen en inhalen

Er is een opzegtermijn van een maand. Opzeggen dient schriftelijk te gebeuren vóór het begin van de laatste maand.
Het inhalen van gemiste lessen is mogelijk als er ruimte is. Bovendien is het toegestaan om in een week één keer extra te komen.

Neemt u contact met mij op voor verdere informatie of inlichtingen over deelname aan de lessen of voor het maken van een afspraak voor een proefles of privé-les.

Ervaringen